Blogmodule

Dit is een module waarmee je makkelijk blogberichten kunt plaatsen.

Aan een blog kan een hoofdafbeelding worden toegevoegd. Deze wordt automatisch op de juiste maximale maat gemaakt en bij het bericht geplaatst en soms ook gebruikt in overzichten, subnavigatie of op de homepage. De foto kan later verwijderd of vervangen worden.
Blogs hebben natuurlijk ook een datum en de mogelijkheid om metagegevens toe te voegen voor de vindbaarheid.

Creatief gebruik
Je kunt de module ook anders noemen. 'Recent', 'Captain's log', 'Evenementen' of 'Dagboek', wat je maar wilt. Data in het verleden of toekomst invullen is ook geen probleem. Je kunt de blogmodule creatief gebruiken.

Moduleprivileges
Beheer kan blogs toevoegen aan dossiers van een moderatorsgroep.
Als niet aangegeven wordt in welke groep het blogitem zich moet bevinden dan blijft beheer eigenaar van het item en kan een moderator deze niet zien, verwijderen of bewerken. Ook kan het dossier niet verwijderd worden door de moderator (er verschijnt een melding dat er nog een blogitem aanwezig is).

Activeren
Heb je een machine-site, activeer de module dan zelf op de pagina Admin > Instellingen.
Voeg daarna een link toe aan de hoofdnavigatie van je website met url /blog/