Afbeelding invoegen

Met de tekstverwerker kan je afbeeldingen invoegen tussen/naast/boven/onder de tekst.

1. Plaats de cursor in de tekst op de plek waar je de afbeelding wilt invoegen (je kan het plaatje later nog verplaatsen)

2. Klik op 'afbeelding invoegen/bewerken'

3. Klik naast het vakje 'Bron' op bladeren  om de Bibliotheek te openen

4. Klik op 'Upload of sleep je bestanden op het venster

5. Klik op 'Start upload'. Als de upload klaar is kan je het uploadvenster sluiten door te klikken op 'Terug naar bestanden'

6. Klik de zojuist geuploadde afbeelding aan

7. De url naar het bestand is nu ingevuld in het vak 'Bron'

8. 'Afbeelding omschrijving' (ALT-tekst) is niet verplicht maar helpt wel voor de vindbaarheid in zoekmachines

9. Klik op OK.