Bestand plaatsen (PDF, MS Word enz.)

Een PDF of Word-bestand kan niet als afbeelding weergegeven worden in de tekst. Wel kan je een link maken naar het bestand zodat je bezoeker het kan downloaden.

Optie 1 - link maken vanaf tekst of plaatje:

1. Selecteer een stukje tekst of een plaatje

2. Klik op het kettinkje

3. Klik naast het Url vakje op bladeren

4. Klik op

5. Sleep het bestand in het geopende venster of klik op 'Bestanden toevoegen' en daarna op 'Upload'. Als de upload klaar is kan je het uploadvenster sluiten

6. Het zojuist geuploadde bestand is geselecteerd. Klik onderaan het venster op 'Invoegen'

7. De url naar het bestand is ingevuld. Klik op OK.

Optie 2 - tekstlink laten invoegen:

1. Plaats de cursor in de tekst waar je de link wilt hebben

2. Klik op 'Bestand invoegen'  en selecteer het bestand naar keuze of upload een nieuw (zie hierboven stap 4 t/m 7)

3. De linktekst die wordt ingevoegd is gelijk aan de bestandsnaam. Je kan de linktekst aanpassen door de link - op 1 letter na - te selecteren en je eigen tekst te typen. Haal daarna de niet geselecteerde letter weg (dit is om te voorkomen dat de link weggehaald wordt).
    Je kan ook de cursor in de link plaatsen en dan op het kettinkje klikken en daar de linktekst wijzigen. Soms is het ook zinvol om bij Doel 'Nieuw venster' in te vullen om te voorkomen dat bijvoorbeeld een PDF door Google Chrome in hetzelfde venster geladen wordt zodat je bezoeker de weg terug niet meer weet.