Foto verschijnt geroteerd

Soms staan foto's gedraaid na het uploaden.

De gyroscoop van je telefoon of camera slaat een rotatie op in een Exif-tag in de afbeelding. Die tag wordt door software op je PC geanalyseerd en geïnterpreteerd zodat de afbeelding (voor jou) juist weergegeven wordt. Op het moment dat je de afbeelding op het web zet is die interpretatie er helaas niet waardoor de afbeelding weergegeven wordt zoals die opgeslagen is door je telefoon.

Dit is te verhelpen door de afbeeldingen in je PC in te laden en te exporteren met een foto-bewerk-programma. De afbeelding wordt dan opnieuw opgebouwd in de juiste stand.

Foto's die je upload naar de Bibliotheek kun je daar bewerken. Selecteer de foto en klik op Beheren > Bewerken. Of klik op de foto met je rechtermuisknop en kies Bewerken. Onder Wijzigen vindt je Flip/Draaien.