Formaat van afbeeldingen

Voor een mooi resultaat is het belangrijk dat je aandacht besteed aan de afbeeldingen die je gebruikt. Niet te klein maar vooral ook niet te groot.

Gebruik deze formaten bij het plaatsen van afbeeldingen:
Logo: tenminste 800 pixels breed
Slider, achtergrondafbeelding: tenminste 2400 pixels breed
Portfolio, nieuws, blog, artikel, product: tenminste 1200 pixels breed
Je hoeft geen zorgen te maken over de maximale grootte. De Websitemachine maakt automatisch nieuwe bestanden met een optimaal formaat.

Afbeeldingen die je via de Bibliotheek in de tekst wilt plaatsen worden niet automatisch verwerkt. Bij deze moet je dus zelf even opletten dat de bestanden niet te groot zijn zodat de laadtijd van de pagina niet te lang wordt. Dat is niet fijn voor je bezoekers en slecht voor de vindbaarheid. Maak deze afbeeldingen tenminste 800 pixels breed en maximaal 1200 pixels breed.

Tip
Gebruik TinyPNG om je afbeeldingen te optimaliseren voordat je ze upload.
Er wordt allerlei onnodige informatie verwijderd zodat het plaatje kleiner wordt.