Subnavigatie maken

Subnavigatie maken

Een subnavigatie is een groep van pagina's die als links weergegeven worden. 
Dit kan een dropdown onder een pagina in de hoofdnavigatie zijn of een aparte kolom op de webpagina. Dat hangt af van het ontwerp van je website.
Een subnavigatie is pas zichtbaar op de website als er tenminste 1 pagina of link in staat. 

De naam is (voor de duidelijkheid) meestal hetzelfde als de naam van de pagina in de hoofdnavigatie waar de subnavigatie bij weergegeven moet worden. 
De naam van de subnavigatie wordt op de meeste websites niet weergegeven.

Een subnavigatie die niet aan een pagina is gekoppeld verschijnt in de grijze balk. Hieronder zie je als voorbeeld de subnavigatie 'Pagina's buiten de navigatie'. 'Pagina's in proef' is ook een subnavigatie.

Een subnavigatie maak je op de pagina Navigatie. Bovenaan de pagina vind je deze balk:

Vul bij 'Handige naam' de naam van je nieuwe groep in, en kies een pagina waar de subnavigatie 'onder moet hangen' en klik op Toevoegen.  Je kunt nu pagina's toevoegen aan deze groep: zie hieronder 'Een pagina in een subnavigatie plaatsen'.

Een subnavigatie toekennen aan een pagina

Open de pagina waar je een subnavigatie 'onder wilt hangen'. 
In dit voorbeeld gebruiken we de pagina 'Diensten & producten' in de hoofdnavigatie waar we een subnavigatie onder willen maken.

In de rechterkolom kies je bij 'Subnavigatie bij deze pagina' de groep die je hebt aangemaakt op de pagina Navigatie. In dit voorbeeld kiezen we 'Diensten of producten'.
Sla de pagina op.

Een pagina in een subnavigatie plaatsen

Open een bestaande pagina (of maak een nieuwe) die je in de subnavigatie wilt hebben. In onderstaand voorbeeld gebruiken we pagina 'Dienst nummer 1'.

In de rechterkolom selecteer je bij 'Positie in navigatie' èn bij 'Subnavigatie bij deze pagina' de subnavigatie waar je de pagina in wilt hebben. 
Sla de pagina op.

 


  • Related Articles

  • Pagina's buiten de navigatie houden

   Soms wil je pagina's niet in de navigatie hebben. Bijvoorbeeld algemene voorwaarden of een privacy reglement.  Je kunt dat doen op de volgende manier: Maak een nieuwe subnavigatie (en noem deze bijvoorbeeld Pagina's buiten de navigatie) De ...
  • Link (naar module) toevoegen aan navigatie

   Op de pagina Navigatie kun je handmatig een link toevoegen aan een hoofd- en/of subnavigatie. Een link maak je meestal naar een onderdeel binnen je website. Als je een pagina gemaakt hebt, bestaat deze al in een hoofd- of subnavigatie. Je hoeft die ...
  • Portfolio-album in navigatie plaatsen

   Met dit menu kan je een extra link naar een portfolio-album in een navigatie plaatsen. Deze functie is optioneel. Het album is ook altijd beschikbaar via de automatisch gegenereerde portfolio subnavigatie. Je kan ook een link in de navigatie plaatsen ...
  • 'Jouw website' navigatiebalken

   In de balken onder de aanduiding Jouw website zie je onderdelen uit de navigatie van jouw website.  De bovenste balk bevat de hoofdnavigatie.  De onderste balk bevat subnavigaties die niet aan een pagina in de hoofdnavigatie gekoppeld zijn. Wat kan ...
  • Vanity URL

   Wat is een Vanity URL Een Uniform Resource Locator (afgekort URL) is een gestructureerde naam die verwijst naar een pagina op een website. Een Vanity-URL is een aangepaste URL die gemakkelijk te onthouden en te delen is. In tegenstelling tot ...