Bestelformulier

Bestelformulier

Via de Bestelformuliermodule van Websitemachine kunnen je sitebezoekers makkelijk je diensten reserveren en producten bestellen. Webshop, Click & Collect of winkelen op afspraak: maak snel een mooie presentatie met tekst en meerdere foto's.

Dit kan je d’r mee

 • Verkoop je producten. Plaats meerdere productfoto's met pop-up. Zet de voorraad op onbeperkt of geef een maximum aan. Op = op.
 • Winkelen op afspraak: laat je klanten tijdslots reserveren voor een bepaalde dag en tijd. Via de voorraad geef je aan hoeveel slots er maximaal gereserveerd kunnen worden.
 • Laat je bezoeker een offerte-aanvraag samenstellen voor diensten en producten.
 • Laat je diensten reserveren: een uur massage, een rondleiding door Rome, een fotoshoot op de hei, occasions, 7 overnachtingen op de camping, het kan allemaal met het Bestelformulier van Websitemachine. We zijn benieuwd naar jouw toepassing!

Voorraadbeheer

Als je bij voorraad een aantal hebt aangegeven, wordt bij het reserveren de voorraad automatisch naar beneden bijgesteld. De items worden dan 'doorzichtig' en er verschijnt een regeltje tekst bij dat het item tijdelijk niet beschikbaar is. Je kunt de voorraad aanpassen of op onbeperkt zetten. Er kunnen niet meer producten of diensten gereserveerd worden dan je hebt aangegeven bij voorraad.

Datum

Als je een datum aan je item toevoegt, verdwijnt het van je site als de datum voorbij is. De items blijven in het CMS wel zichtbaar zodat je ze kunt hergebruiken.
Tip: Wil je een item tijdelijk verbergen, kies dan een datum in het verleden. Als je het item weer zichtbaar wilt hebben, verwijder je de datum, of zet je die op vandaag of in de toekomst.

Bevestiging

Na klikken op Bestellen ontvangen jij en de klant een overzichtelijke e-mail met de bestelling en de gegevens van de klant.

Betalen

Er is geen betaalmogelijkheid bij het Bestelformulier. Als een betaling vooraf nodig is, kun je een factuur maken of een betaalverzoek sturen via je bank-app.

Hoe het werkt in het CMS

Stap 1: Voeg je items (diensten en/of producten) toe aan het Bestelformulier onder het kopje Winkel.
Stap 2: Open een nieuwe of bestaande pagina, vink het winkelwagentje aan en klik op Opslaan.

Het bestelformulier verschijnt direct onder deze pagina op je website. Je kunt het formulier onder zoveel pagina's hangen als je wilt.

Er is geen beperking op het aantal items. Ook niet op het aantal foto's per item.

Foto's die je toevoegt aan items worden opgeslagen in de Portfoliomodule en kun je ook in een album plaatsen. Je kunt de foto's niet (per ongeluk) verwijderen via de Portfoliomodule. Dat gaat alleen vanuit de module Bestelformulier.

Meertalig

Het bestelformulier werkt in alle geactiveerde talen op je website. Items waarvan je de titel niet vertaald hebt, worden niet weergegeven. De teksten van de bevestigingsmail en teksten van vaste onderdelen (ook de knoppen) op het formulier kun je voor alle talen aanpassen in de module Taalvariabelen. We hebben ze alvast voor je ingevuld. Heb je suggesties voor een betere vertaling, laat het ons weten! En natuurlijk kun je de teksten voor je eigen site direct aanpassen.

De titels van de items op je bestelformulier zijn links naar zichzelf. Als je erop klikt scrolt de pagina ernaartoe. Dit is handig als je veel items op je bestelformulier hebt. Je kunt deze functie gebruiken om bovenaan de pagina naar items te linken, of vanaf andere pagina's in je site, en natuurlijk vanaf andere sites. 
Je ontdekt de URL door op je item te klikken. De URL staat dan in je adresbalk. Of klik op de titel met je rechtermuisknop en selecteer 'Koppeling kopiëren'.

(Technische) grenzen van de module

 • Het was niet onze bedoeling een webshop te bouwen maar een laagdrempelige bestel- en/of reserveringsmogelijkheid. Er zijn dus geen klantaccounts of betaalmogelijkheden. Er worden ook geen gegevens op de server opgeslagen.

 • Er is maar 1 Bestelformulier. Het is niet mogelijk items te rubriceren of verschillende formulieren op verschillende pagina's te plaatsen.

 • Het formulier kan geplaatst worden onder alle 'gewone' pagina's. Niet onder modules zoals Nieuws of Portfolio. Je kunt vanaf die modules wel links maken naar je pagina met het Bestelformulier.

 • Het Bestelformulier en het contactformulier kunnen niet tegelijk op dezelfde pagina staan. Als je het Bestelformulier activeert dan wordt het contactformulier op die pagina automatisch uitgeschakeld.

Voorbeelden

Anna de Swart verkoopt luxe kunstkaarten
Evie Mol verkoopt haar schilderijen
Het Ontwerpfabriekje verkoopt de leukste ansichtkaarten van Hilversum

  • Related Articles

  • Winkelmodule

   Webshop met klantaccounts, bestelhistorie en diverse betaalmogelijkheden. Wij maken gebruik van het MultiSafepay online betaalsysteem. In het schema staat nog CMSfabriek. Zo heette de Websitemachine vroeger Download bovenstaand schema als PDF
  • Link (naar module) toevoegen aan navigatie

   Op de pagina Navigatie kun je handmatig een link toevoegen aan een hoofd- en/of subnavigatie. Een link maak je meestal naar een onderdeel binnen je website. Als je een pagina gemaakt hebt, bestaat deze al in een hoofd- of subnavigatie. Je hoeft die ...
  • Nieuwsmodule

   Dit is een module waarmee je makkelijk nieuwsberichten kunt plaatsen. De nieuwste berichten verschijnen automatisch op de homepage. Deze module heeft een overzichtspagina met een maximaal aantal berichten, automatisch onderverdeeld in subpagina's. Er ...
  • Blogmodule

   Dit is een module waarmee je makkelijk blogberichten kunt plaatsen. Aan een blog kan een hoofdafbeelding worden toegevoegd. Deze wordt automatisch op de juiste maximale maat gemaakt en bij het bericht geplaatst en soms ook gebruikt in overzichten, ...
  • Portfoliomodule

   Maak mooie fotoalbums met deze veelzijdige module. Activeren Heb je een machine-site, activeer de module dan zelf op de pagina Admin > Instellingen. Voeg een link toe aan de hoofdnavigatie van je website met url /portfolio/ Creatief gebruik Je kunt ...