Hoe lang duurt de verhuizing van een domeinnaam? | Websitemachine

Hoe lang duurt de verhuizing van een domeinnaam?

Het verhuizen van een domeinnaam is een proces waarbij de registratie van een domeinnaam wordt overgedragen van de ene domeinnaamregistrar naar de andere.

Redenen en werkwijze

De verhuizing van een domeinnaam kan om verschillende redenen gebeuren, zoals het vinden van een betere prijs, het verbeteren van de dienstverlening, of simpelweg het consolideren van domeinen bij één registrar.

Het proces omvat meestal het aanvragen van een verhuiscode (ook wel EPP-code genoemd) bij de huidige registrar, het selecteren van een nieuwe registrar, en het indienen van de verhuisaanvraag bij de nieuwe registrar. Na goedkeuring van de aanvraag en het voltooien van eventuele administratieve stappen, wordt de domeinnaam overgebracht naar de nieuwe registrar, waarna de website en e-mail gekoppeld kunnen worden aan de nieuwe hostingprovider. Het is essentieel om zorgvuldig te plannen en ervoor te zorgen dat alle stappen correct worden gevolgd om onderbrekingen in de online dienstverlening te voorkomen.

‘Snelheid’ van verhuizing van een domeinnaam

Een .NL, .DE, .EU, .AT, .SE, .GR of .CH domein is snel verhuisd. Vaak zelfs al binnen twee uur. Andere extensies gaan wat minder soepel. Een COM-domeinnaam kan soms wel vijf dagen duren.
Websitemachine.nl helpt je zo snel mogelijk verhuizen.


Let op: domeinnamen met extensie zoals .COM, .NET, .ORG en .SHOP kunnen de eerste 60 dagen na een registratie of verhuizing niet verhuisd worden. Dit geldt ook na een houderwijziging van het domein.
De beperking van de eerste 60 dagen na de registratie of verhuizing van een domeinnaam is een beleid dat wordt gehanteerd door de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). ICANN is de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van domeinnaamregistratie op het internet. Deze periode van 60 dagen staat bekend als de "domeinnaamvergrendeling" of "domeinnaamoverdrachtsvergrendeling".


Beperking heeft meerdere doelen:

  1. Beveiliging: De vergrendelingsperiode is bedoeld om te voorkomen dat domeinnaam eigenaren slachtoffer worden van ongeautoriseerde overdrachten van hun domeinnamen. Het geeft de eigenaar van de domeinnaam tijd om eventuele problemen of ongeautoriseerde overdrachten te ontdekken en te corrigeren voordat de overdracht plaatsvindt.
  2. Controle en stabiliteit: Door een korte periode van stabiliteit af te dwingen na de registratie of verhuizing van een domeinnaam, kan ICANN ervoor zorgen dat de juiste partij de eigenaar is en dat er geen onverwachte wijzigingen plaatsvinden die de werking van het internet kunnen verstoren.
  3. Bescherming tegen fraude: Het voorkomt dat kwaadwillende partijen domeinnamen registreren of verhuizen en deze onmiddellijk doorverkopen of misbruiken voordat de oorspronkelijke eigenaar op de hoogte is.
Na de initiële 60 dagen van vergrendeling kunnen domeinnamen doorgaans vrijelijk worden overgedragen of verhuisd naar een andere domeinnaamregistrar. Het is echter belangrijk op te merken dat de exacte regels en procedures kunnen variëren afhankelijk van de domeinnaamextensie (bijv. .COM, .NET, .ORG) en de registrar waarmee je werkt. Het is raadzaam om contact op te nemen met de domeinnaamregistrar voor specifieke informatie over het overdrachtsproces voor je domeinnaam.

Zo makkelijk was een website maken nog nooi


    • Related Articles

    • Ik heb al een domeinnaam en wil deze niet verhuizen. Hebben jullie daar een oplossing voor?

      Ja, je kunt de domeinnaam naar onze server laten verwijzen (het abonnement wordt daar niet goedkoper van). Neem contact op om te horen wat de verschillende technische opties zijn.
    • Vanity URL

      Wat is een Vanity URL Een Uniform Resource Locator (afgekort URL) is een gestructureerde naam die verwijst naar een pagina op een website. Een Vanity-URL is een aangepaste URL die gemakkelijk te onthouden en te delen is. In tegenstelling tot ...
    • Domeinnaam laten vervallen

      Voorkom ellende na het opzeggen van een domeinnaam Opgezegde domeinnamen zijn een beveiligingsrisico. Zodra een domeinnaam is opgeheven, komt deze in quarantaine te staan. Afhankelijk van de domein-extensie kan dit een aantal dagen duren. Daarna is ...
    • Voorvertoning van een pagina bekijken

      Als je een pagina aan het vullen of aanpassen bent wil je natuurlijk zien hoe dat er in het echt uit komt te zien. In de meeste modules kan je klikken op de naam van de pagina. Deze link opent dan de pagina in een nieuw tabblad.   Als je de URL van ...
    • Link maken naar ander punt op de pagina (anker)

      Je kan een anker ergens in de tekst plaatsen en er vanaf een andere plaats in de tekst (of vanaf een andere pagina) een link naar maken. De pagina scrollt dan naar het punt waar het anker staat. Ankers zijn handig voor lange pagina's. Plaats de ...